Allergistädning Gävle

Allergistädning Gävle med omnejd

För vissa personer och verksamheter kan det finnas speciella behov när det kommer till utförandet av själva städningen. Det kan vara så att man till exempel har allergiska personer, eller extra känsliga, som har ett behov av att städningen utförs på ett speciellt sätt. Då kan vi som städfirma hjälpa er med en mycket prisvärd och skonsam allergistädning. Vi ser till att städningen utförs på ett sådant sätt som gör att inomhusluften inte rörs upp mer än den måste, vilket är bättre för personer mer allergier.

Ibland kan inomhusluften innehålla partiklar som kan irritera slemhinnor och de övre luftvägarna när man andas in dem. Har man allergier eller är extra känslig, kan det vara speciellt ansträngande. Därför finns vi att anlita, för en trygg och skonsam allergistädning för er i Gävle med omnejd.

Vissa verksamheter i arbetslokaler kan ha en negativ inverkan på luftens kvalitet. Det kan vara att dammet virvlar upp i luften i samband med att aktiviteten ökar. Den städning som utförs i dessa lokaler kan ibland vara otillräcklig i förhållande till hur många personer det finns i lokalerna och det är bland annat då allergistädning kan vara av nytta.

I dessa sammanhang kan det vara en god idé att tillsätta en särskild allergistädning, denna eliminerar att allergener finns kvar efter rengöringen. Man bör använda sig av en speciell utrustning anpassad för städningen, denna fördjupar rengöringen och gör den total. Vi på Jourstäd har bland annat extra starka dammsugare som har en ökad kapacitet i insuget och som suger in de skadliga partiklarna utan att släppa ut dem i luften igen.

Du kan enkelt kontakta oss på info@jourstadsverige.se eller 0738-41 95 67 om du vill få en kostnadsfri offert eller om du har frågor om vår allergistädning! Vi tar oss gärna tiden att berätta mer för dig om det är något du undrar över! Välkommen att kontakta oss redan idag!

Att tänka på vid en allergistädning

Här nedan har vi listat saker som är viktiga att tänka på vid en allergistädning. För att vara helt säker på att en städning där allergiska eller känsliga personer ska vistas är det allra bäst att lita en städfirma. Du kan enkelt komma i kontakt med oss, vi hjälper till mer än gärna!

  • Städningen bör ske varje dag, detta för att inte damm och skadliga partiklar ska kunna ansamlas i lokalen.
  • Lokalernas möbler, tillsammans med de fria ytorna och den övriga inredningen bör vara lättstädade, detta så att man inte behöver flytta runt saker som i sin tur leder till att dammet rörs upp i luften.
  • De möbler som är klädda och stoppade bör ha en klädsel som man kan ta av och tvätta i en tvättmaskin, annars ökar risken för allergier.
  • Man får inte använda sig av några som helst rengöringsmedel i samband med golvvården. Sopning av golv är inte heller tillåten, detta då damm kan komma ut i luften. Istället skall man använda enbart vatten på en golvmopp för att genomföra en fuktmoppning.

Att inte kemikalier används vid golvrengöringen gör att man inte tillsätter medel som kan vara allergiframkallande. Många rengöringsmedel innehåller oftast någon form av parfym som i sig kan framkalla allergier för extra känsliga individer. Varmt och rent vatten räcker mer eller mindre alltid för att torka golv och ytor i en lokal.

Vill du veta mer om allergistädning eller vill du ha en offert?