Hur städar man ett badrum bäst

Hur städar man ett badrum bäst?

Vi får ofta frågan hur städar man ett badrum bäst? Vårt tips är att man börjar med att avkalka alla ytor som tål dessa medel. Var extra försiktiga med ömtåliga ytor av våtväggar och fogar. Ett annat tips är att man med kalkmedel börjar nerifrån och jobbar sig uppåt. Kostnaden med hjälp av Rut-avdraget för privatpersoner blir ytterst liten. Vid bokning av vår populära flyttstädning så ingår städning och avkalkning av badrummet.

Så städar vi ett badrum

Alltid börjar vi med att kalka av ytorna. Är det rejält med kalk så låter vi medlet verka under lång tid. I möjligaste mån så använder vi medel som är miljövänliga och svanenmärkta. Idag finns suveränt bra medel för att åstadkomma underverk. Är det damm som sitter i taken så börjar vi med att dammsuga rejält. Annars så binder fukten dammet och försvårar själva städningen av badrummet. Så från tak till golv med städningen. Då det gäller att kalka av blir det nerifrån och upp. Annars kan man få rinningar på väggarna som syns efteråt.

Medel vi använder för att underlätta kalkavlagringar då vi städar badrum

Kalkmedel som används är då medel vi köper via butiker i storpack. Främst väljer vi enbart miljövänliga medel. Dessa har idag blivit så fantastiskt bra och fungerar på kalk i alla tänkbara utrymmen. Förr så var dessa frätande på ett helt annat sätt. Visst behöver man även idag skydda ögon och hud. Sen finns idag många tekniska redskap som gör att man kan applicera detta med skaft och slippa stegar som innebär halkrisker.

Husmorsknep för att testa alternativa metoder vid badrumsstäd

Knep kan också vara att testa att gnugga med citron och bakpulver som man rör ut till en smet. Vanlig såpa samt diskmedel är dessutom bra medel som gör att du kan arbeta med denna förrädiska kalk. Dessa husmorsknep kan innebära att du måste det låta verka än längre, men helt klart värt ett försök om det inte är allt för många år det grott fast. Porösa kakelfogar skall man vara försiktiga med. Att lätt gnugga med en tandborste kan göra underverk. På större ytor kan en diskborse vara mer lämplig. Testa er fram.

Vill man inte att kalken skall tränga in i våtväggar av plast så kan man bona dem. Då får man en skyddande hinna som gör att kalken inte får samma trivsamma miljö. Hinnan gör att kalken rinner av på ett fantastiskt sätt. Bara fantasin kan sätta gränserna. Testa er fram på vad just du tycker passar?

Kontakta oss

Jourstäd Gävle AB

Öppet dygnet runt!

info@jourstadsverige.se

0738-41 95 67