Så städar man trägolv

Så städar man trägolv

städar man trägolv på bästa sätt. Att vårda dessa känsliga golv är som vi ser det en hel vetenskap. Finns många bra saker att skriva om som kan hjälpa dig. Våra årtionden av städning har gett oss erfarenhet. Att dela med oss av den är en självklarhet.

Trägolv

Trägolv är som alla vet mycket känsliga. Det som ofta förstör mest är vatten. Många torkar trägolv med alldeles för mycket vatten. Vad inte många vet, är just att trägolv är mycket känsliga. Särskilt i skarvarna där det lätt tränger in i skarven. Kommer det vatten in i skarvarna så reser sig golvet. Detta har vi tyvärr sett på många ställen. Parkettgolv kan man lackförsegla om man vill. Att försegla ett trägolv betyder att man lackar flera varv på ett nytt golv. Då lägger sig lacken som en skyddande hinna.

De golv som är allra mest känsliga är laminatgolv. Många lägger tyvärr in dessa i hallen och kök. Visst är de billiga, men inget att ha i hall eller kök. Iallafall om man väljer de billigaste alternativen. Många laminatgolv har ju en stomme av spånskiva, alternativt mdf skiva. Har man då dessa golv i hallen och ett par skor blir stående blöta på golvet, kan det innebära att golvet är förstört.

Få trägolven rena

Få trägolven rena med små enkla knep. Det  kan vara klokt att ej ha mattor på trägolv. Dessa mattor gör att det blir dammigare, samt att golvet mörknar inte under mattan. Skall ni sen möblera om, så är det inte kul med olika nyanser på golvet.

Knepen ni kan göra för att hålla golven rena är att dammsuga ofta. Då håller sig golven rena på ett helt annat sätt. Mattor gör också att det flyger runt fibrer i luften. Så att istället undvika mattor gör golvet enbart gott. Sen att undvika att gå inne med skor är också klokt.

Viktigt att tänka på vid våttorkning av golven

Viktigt att tänka på vid våttorkning av golven. Använd om möjligt inget eller ytterst lite vatten. Spruta istället på fläcken du vill ha bort och torka sen snabbt med en golvmopp. Se till att ingen vatten eller fukt blir stående på golvet under en längre tid. Obehandlade trägolv där kan såpa passa väldigt bra. Men använd inte för mycket såpa, för stor mängd gör golven flammiga.

Så rejäl dammsugning räcker ofta mycket långt. Att enbart fläcktorka sparar er massor av elände med förstörda golv. Anlita oss för att svara på era frågor, eller boka oss om ni vill ha golvvård utfört på rätt sätt.